Eind november 2023 kregen de kunstenaars in de Vlampijpateliers te horen dat zij voor 1 maart het pand moeten verlaten. Ik interview de kunstenaars over wat deze plek voor hen betekent en maak van hen een portret in hun atelier.
De meeste kerstbomen met kluit overleven Kerstmis niet. Dat is niet vreemd, want ze hebben nog nauwelijks wortels. In dit nieuwe project onderzoek ik de onderwereld van deze bomen.
Van 2020 tot en met 2022 legde ik vast hoe Utrechters hun kerstbomen dumpen. In 2023 ging ik verder op onderzoek uit en reisde ik door heel Nederland om in verschillende steden en dorpen het dumpen te fotograferen. Tussendoor exposeerde ik mijn werk bij een tentoonstelling van UtrechtDownUnder en tijdens een solo-expositie in dB’s in Utrecht.
In het Spaanse dorpje Rubiá de Valdeorras hebben de mensen een bijzonder gebruik. Zij plaatsen een petfles gevuld met water tegen hun huis, omdat zij geloven dat dan de loslopende honden niet tegen je huis plassen. Dit werkt niet, dat weten ze en toch blijven ze dit doen. Ik breng sinds 2012 de verschillende technieken in beeld.
Gharib is een Syrische protestzanger die muziek inzet om mensen met elkaar te verbinden. Schrijvers Wilke Wittebrood, Jelle Talsma en ik volgden hem een jaar lang en maakten vijf longreads die verschenen bij 3voor12 Utrecht.
(ON)zichtbaar in Utrecht is een fotoboek van 3voor12 Utrecht met beeldmateriaal van de Utrechtse muziekscene dat gemaakt is tussen 2004 en 2014. Denk aan foto’s van Kyteman, Blaudzun, Kensington, festival Le Guess Who? en Knalland. Het boek telt 160 pagina’s en bevat ruim 100 indrukwekkende foto’s van portretten en optredens van Utrechtse muzikanten. Naast de foto’s staan er zeven openhartige interviews in van invloedrijke personen uit de Utrechtse muziekscene. Producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun), Erik Benders (zakelijk leider Kytopia) en programmeur Johan Gijsen (o.a. Le Guess Who?) vertellen over tien jaar Utrechtse popmuziek.