fotoboek | muziek | utrecht

(on)zichtbaar in Utrecht

Dit LP-grote fotoboek laat 10 jaar muziek in Utrecht zien. Kyteman, Blaudzun, Kensington, festival Le Guess Who? en Knalland; het zijn slechts enkele namen en evenementen die in de periode van 2004 tot 2014 zijn doorgebroken. Het boek telt 160 pagina’s en bevat ruim 100 indrukwekkende foto’s van portretten en optredens van Utrechtse muzikanten.

Naast de foto’s staan er zeven openhartige interviews in van invloedrijke personen uit de Utrechtse muziekscene. Producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun), Erik Benders (zakelijk leider Kytopia) en programmeur Johan Gijsen (o.a. Le Guess Who?) vertellen over tien jaar Utrechtse popmuziek. Zo toont het fotoboek de onmisbare samenwerking tussen zichtbaar en onzichtbaar muzikaal Utrecht. Het boek schetst daarmee een duidelijk beeld van de huidige Utrechtse muziekscene en de hechte sfeer die haar typeert. Ik ben er trots op dat ik dit boek als hoofdredacteur voor 3voor12 Utrecht mocht maken.

 

Succesvolle crowdfunding

Spinvis, Eefje de Visser, John Coffey en andere Utrechtse muzikanten zetten zich in deze campagnevideo in voor de realisatie van het fotoboek ‘(On)zichtbaar in Utrecht’. De video was onderdeel van een crowdfundingactie die woensdag 21 mei 2014 van start ging op voordekunst en die met dank aan de vele donateurs ver boven verwachting werd afgerond.

 

Interview bij RTV Utrecht

Bij RTV Utrecht mocht ik het verhaal van het boek vertellen. Als logische locatie voor dit interview kozen wij dB’s, de basis voor bands in Utrecht.

 

Mede mogelijk gemaakt door dit fantastische team:

Beeldredactie
Harold van de Kamp, Eric Duijvestijn

Marketing en pr
Kelly Leeuwis en Karlijn Hoftijzer

Fondsenwerving
Wieske de Jong, Eric Duijvestijn

Boekcover
Joris Diks

Interviews
Mike van Dooyeweert, Karlijn Hoftijzer, Niels Spinhoven, Wilke Wittebrood, Marc van der Laan, Marieke Steijvers, Chantal van der Leest

Eindredactie
Ronald Klarenbeek, Lisa Kuijenhoven, Eelco van Berkel

Video voor de crowdfunding
Timo Millitz

Video-editing
Lotte van Leengoed


Andere projecten